Kertojan ääni -podcast

Uusimmat jaksot

26. Kirjoita tiiviisti | Sanoista löysät pois

Vältteletkö kirjoittaessasi joitakin sanoja kuin ruttoa? Mitkä sanat ovat suosikki-inhokkejasi? Jaksossa paljastamme Jukan kanssa varoitusmerkkisanat, jotka editoimme pois tekstistä jo ennen kuin ehdimme kirjoittaa niitä.

25. Murrenovelli | Jäniksen verta

Jukan novelli Jäniksen verta voitti Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailun vuonna 2011. Kuuntele novelli, jossa Reino ja Toivo painavat saappaansa sammaleeseen jänismetsällä.

Lue novelli tekstinä

24. Kirjoita tiiviisti | Lauseista löysät pois

Haluatko kirjoittaa tiukkaa proosaa ja tiiviitä novelleja? Kertojan ääni -podcastin 24. jaksossa kerromme Jukan kanssa vinkkejä, kuinka saa lauseista löysät pois. Jakso on tekstin tiivistämistä käsittelevän sarjamme ensimmäinen osa.

23. Novelli | Huussipalleriina

Huussipalleriina on Essin lukema ja Jukan kirjoittama novelli äidistä, joka elämäntyö on laittaa huussit tuhannen päreiksi.

Lue novelli tekstinä

22. Novelli | Dibloomi

Dibloomi-novellissa seikkaileva Lanka asuu äitinsä kanssa, tietää liikaa köyhyydestä ja myy totuuksia tienristeyksessä. Tämä Jukan novelli palkittiin Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailussa vuonna 2013.

Lue novelli tekstinä

21. Mistä saa lisää aikaa kirjoittamiseen?

Eihän sitä aikaa mistään lisää saa. Kuuntele kuitenkin vinkit siihen, miten saat käytettyä aikasi paremmin niin, että aikaa jää myös kirjoittamiseen!

20. Spefi-novelli | Rakasta, Kyle-xoxo-1

Kertojan ääni -podcastin 20. jaksossa luen novellini Rakasta, Kyle-xoxo-1, jossa seikkailee rakastamaan ohjelmoitu robotti. Kuuntele, kuinka Kylen käy hänen täyttäessään rakkauden tehtäväänsä!

Lue novelli tekstinä

19. Minuuttinovelli | Hanami

Jukan minuuttinovelli Hanami voitti Hallauksen minuuttinovellikilpailun kesällä 2017. Kuuntele tästä voitokas novelli – se vie vain minuutin!

18. Minuuttinovelli | Salistaja

Kertojan äänen minuuttijaksossa luen minuuttinovellini Salistaja, joka on nimensä mukaisesti minuutin mittainen hikinen salitarina.

Lue novelli tekstinä

17. Puheen pitäminen – 7 vinkkiä hyvään puheeseen

Kesä on tunnetusti juhlien aikaa: on häitä, valmistujaisia ja kissanristiäisiä. Oletko pitämässä juhlapuheen, muttet tiedä, mistä aloittaa? Kuuntele vinkit puheen pitämiseen!

Lue esimerkki ylioppilaan puheesta
Lue lisää ideoita hyvään puheeseen

16. Novelli | Kesäkolli

Novellini Kesäkolli tuli kolmannelle jaetulle sijalle Mökillä-kirjoituskilpailussa keväällä 2017. Mitä tapahtuu, kun stadin tsirbula tulee kylille ja pistää kylän poikien päät pyörälle?

Osta Mökillä-antologia
Tutustu muihin novelleihini

15. Novelli | Poika

Jukka voitti Mökillä kirjoituskilpailun novellillaan Poika. Minä, Jukka ja vieraileva tähti Jarkko Iisakka luemme yhdessä novellin podcastiin. Taustaäänet ovat aitoja mökkielämän ääniä, jotka Jukka on nauhoittanut isänsä mökillä.

Osta Mökillä-antologia
Tutustu muihin Jukan novelleihin

14. Mökillä-kirjoituskilpailu | Tuloksia ja tunnelmia

Kävimme Jukan kanssa 24.5. Mökillä-kirjoituskilpailun palkintojenjaossa. Tilaisuudesta tarttui mukaan haastatteluja sekä kisan ensimmäinen ja kolmas sija. Podcastissa kerromme kirjoituskilpailun tuloksista ja tunnelmista.

Lue tuomariston luonnehdinnat kisan kärkikuudeksikosta
Osta Mökillä-antologia

13. 9 ja 3/4 vinkkiä kirjoituskilpailuihin

Oletko jo vuosia osallistunut kirjoituskilpailuihin eikä menestystä ole tullut? Vai oletko miettinyt osallistuvasi, mutta et tiedä, mitä kaikkea kisassa kannattaa ottaa huomioon? Podcastissa Jukka kertoo 9 3/4 vinkkiään kirjoituskilpailuihin – näillä vinkeillä voitat kirjoituskilpailuja!

Lue vinkit tekstinä

12. Kertojan ääni -podcastin salatut viestit

On aika paljastaa koko totuus Kertojan ääni -podcastin takana! Tässä huhtikuun ensimmäisen päivän erikoisjaksossa kerromme, millaisia salaviestejä olemme piilottaneet podcastin ääninauhoihin – kuuntele viisi parasta piilotettua viestiä!

11. Spefi-novelli | Luvattu

Jukan Luvattu-novelli kertoo nuoresta Johanneksesta, joka menee lampeen syksyllä ja nousee pintaan keväällä – koska Johannes on kunnon poika. Kuuntele Johanneksen tarina.

Lue Jukan muita novelleja

10. Kirjoittajan ammatit

Haaveiletko kirjoittavasi työksesi? Millaisissa ammateissa pääsee kirjoittamaan työkseen ja elääkö kirjoittajan työllä nyt ja vielä kymmenen vuoden päästä? Podcastissa käymme läpi erilaisia kirjoittajan, kuten copywriterin, freelancer-toimittajan ja kääntäjän, töitä.

Lue lisää kirjoittamisesta ammattina

9. Murrenovelli | Saamamies

Luen novellini Saamamies, jonka kirjoitin vuoden 2015 Metsällä-kirjoituskilpailuun. Murteen innoittajana on Oulun seudun murre kaunokirjallisella twistillä.

Lue novelli tekstinä

8. Brändinovelli | Valio-joukko

Voivatko taide ja markkinointi toimia sopusoinnussa kaunokirjallisuudessa? Väitämme, että voivat – ainakin, jos kenttänä on brändinovelli. Niin mikä? Jukka kertoo podcastissa, mikä on brändinovelli ja lukee novellinsa Valio-joukko.

Lue novelli tekstinä

7. Mistä saa ideoita kirjoittamiseen?

Onko sinulla valkoisen paperin kammo? Eikö tyhjä paperi täyty, vaikka kuinka pinnistelet? Ei hätää! Podcastissa kerromme, mistä saa ideoita kirjoittamiseen. Vai onko ideoita edes olemassa?

Lue lisää vinkkejä ideointiin

6. Novelli | Karhunkallopetäjä

Jukan Karhunkallopetäjä-novelli oli mukana J. H. Erkon kirjoituskilpailussa palkitussa kokoelmassa vuonna 2015. Vuosi myöhemmin novellia muokattiin käsikirjoitukseksi Uneton48-lyhytelokuvakilpailuun.

Lue novelli ja käsikirjoitus tekstinä
Katso lyhytelokuva

5. Voiko tekstinkäsittelyohjelma tehdä meistä parempia kirjoittajia?

Auttavatko tekstinkäsittelyohjelmat meitä kirjoittamaan paremmin? Esittelemme podcastissa kirjoitusohjelmien vaikutusta kirjoittamiseen sekä käsittelemme erityisesti Scrivener-tekstinhallintaohjelmaa, joka on ollut meille isona apuna sekä kaunokirjallisten tekstien kirjoittamisessa että työtehtävissä.

Lue lisää Scriveneristä

4. Aikuisten joulusatu | Johannes pelastaa joulun

Heittäydy kaalinhajuiseen joulutunnelmaan Jukan joulusadun parissa. Tämä joulusatu on siinä seikkailevan Johanneksen tavoin joulun pyhien pelastus.

Lue satu tekstinä
Tutustu muihin Jukan novelleihin

3. Novelli | Kirja, ystävä

Novellini Kirja, ystävä voitti Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry:n kirjoituskilpailun vuonna 2015. Novellissa kirjaston kirjojen väliin on piiloutunut salaisuuksia, jotka avautuvat vain tarkkaavaisille.

Lue novelli tekstinä
Tutustu muihin novelleihini

2. Novelli | Lauri

Jukan Lauri-novelli sai jaetun kolmannen palkinnon Metsällä-kirjoituskilpailussa vuonna 2015. Novelli julkaistiin Maahenki-kustantamon antologiassa. Novellissa Veijo tapaa suuren hirven ja joutuu katsomaan elämää silmiin. Kuka sulkee ensin silmänsä?

Lue novelli tekstinä
Osta Metsällä-antologia
Tutustu muihin Jukan novelleihin

1. Kannattaako kirjoituskilpailuihin osallistua?

Suomessa järjestetään vuosittain useita kirjoituskilpailuja. Mitä hyötyä niistä on ja voiko niissä menettää maineensa? Podcastissa kerromme kokemuksistamme kirjoituskilpailuissa pärjäämisestä ja tiivistämme neljä syytä, miksi kirjoituskilpailuihin kannattaa osallistua.

Lue vinkit kirjoituskilpailujen voittamiseen

Podcast | kertojanaani.fi

Minun ja avobooni Jukka Aholan Kertojan ääni -podcastin parissa pääset tutustumaan kirjallisuuden ja kirjoittamisen nurjaan puoleen, oppimaan kirjoittamisesta ja viihtymään novellien, tarinoiden ja lyhytproosan parissa.

Julkaisemme podcastia joka toinen viikko.

Tilaa podcast iTunesissa
Tilaa podcast Soundcloudissa

Instagram | @kertojanaani

Twitter | @kertojanaani